Home » Naildesign

Bij Virginia’s naildesign kunt u uw nagels laten stylen. Wij maken gebruik van zowel acryl als gel.

Acrylnagels

Acrylnagel is een verbinding die ontstaat door de samenvoeging van een poeder en een vloeistof (Liquid). De poeder en vloeistof moeten in de juiste verhouding samengevoegd worden om een sterke laag te maken. Bij het Acrylsysteem wordt de chemische reactie, die nodig is om een harde laag te krijgen, opgewekt door UV-licht.

Na 3 a 4 weken is het tijd voor een nabehandeling (de nagels worden dan weer opgevuld). De uitgroei, die ontstaat doordat de natuurlijke nagel gewoon doorgroeit wordt dan met een nieuw laagje Acryl behandeld.

Gelnagels

Net als alle andere technieksystemen behoort gel chemisch gezien tot de familie van de acrylaten. Gel is dus plastic. Bij de techniek gel wordt met één product gewerkt, in tegenstelling tot de acryl waar men twee producten nodig heeft om een kunstnagel te maken.

Gel is een dikke vloeistof die uithardt onder UV licht (hier is dus een uithardinglamp voor nodig). Gel verandert van een dikke vloeistof in een harde (plastic) laag. Dit proces – waarbij de samenstelling van de gel verandert onder invloed van UV-licht wordt aangeduid met de term polymerisatie. Bij het polymerisatie-proces ontstaat warmte (energie). Gel wordt in drie lagen opgebracht en wordt na elke laag uitgehard in de uithardinglamp.

Na 3 a 4 weken is het tijd voor een nabehandeling (de nagels worden dan weer opgevuld). De uitgroei, die ontstaat doordat de natuurlijke nagel gewoon door groeit wordt dan me één of meerdere nieuwe laagje(s) gel behandeld.

Naast de gellak die droogt onder een lamp, nu ook gellak zonder lamp en dus makkelijk zelf te verwijderen middels nagellakremover. Een ander voordeel is dat u sneller klaar bent met het aanbrengen.